Operativ Qərargah niyə bu qədər ehtiyat edir?
Karantin qaydalarının yumşaldılması davam etməlidir. İndiki məqamda yumşaldılmaya normal baxmaq lazımdır. Yaxşı olardı ki, yumşaldılma vaxtında olsun, amma prosesin yenə də davam etməsi arzuolunandır. Bunu Konkret.az-a açıqlamasında tibb elmləri doktoru, professor Adil Qeybulla karantin rejiminin yumşaldılması və restoranlara daxildə xidmətə icazə verilməsinin yoluxmanın artmasına təsiri haqda danışarkən deyib. Professorun sözlərinə görə, kafe və restoranlar da işləməlidir: “Onsuz da restoranlar saat 10-a qədər fəaliyyət göstərirdi. Guya, 12-yə qədər fəaliyyət göstərsə, nə dəyişəcək ki?! Əslində, bəzi qərarların çox ehtiyatla verilməsinə ehtiyac yoxdur”. Adil Qeybulla hesab edir ki, fəaliyyət göstərən restoranlarda karantin qaydalarına əməl olunursa, bunu gecə 10-a qədər məhdudlaşdırmağın heç bir mənası yoxdur: